Loading...

Kaulaketjun oikea pituus?

Kaulaketjun oikea pituus?-thumbnail

Mikä on kaulaketjun oikea pituuus?

Yleisesti sanotaan, että lasten kaulaketjun pituus on vauvalle 36cm, alle kouluikäiselle 38cm. Jos halutaan, että lapsi voi käyttää ketjua vielä kouluikäisenä, kannattaa valita 42cm ketju. Aikuisen standardipituudet ovat 42,45 ja 50 senttimetriä. 42cm sopii hoikalle kaulalle, 45cm on yleisin pituus ja 50 cm:n pituutta suositaan yleensä miehille ja hiukan rehevämmille naisille.

Mainittujen pituuksien lisäksi löytyy vielä 55cm, 60cm, 70cm ja metrin pituiset ketjut. Jos haluaa, että ketjun saa laitettua pään yli avaamatta lukkoa, täytyy ketjun yleensä olla vähintää 70-senttinen. Esimerkiksi raskauskorujen oikea kohta on vastakummun päällä, jolloin ketjun pituus on 80-100cm.

Ketjun sopivaan pituuteen vaikuttaa paidan valinta. Halutaanko, että koru makaa paidan päällä vai esimerkiksi v-aukkoisen pääntien yläpuolella iholla? Onko paidassa kaulus tai jopa poolokaulus?

Helminauhan pituudessa kannattaa olla erikoisen tarkka, varsinkin jos haluaa lyhyen ns. choker -mallisen korun. Yleisin choker-korun eli "kuristaja-pannan" pituus 34 senttiä.

Ketjun lopulliseen valintaan vaikuttaa tietenkin kantajan oma persoonallinen tyyli ja mieltymykset. Saman korun saa sopimaan erilaisiin asukokonaisuuksiin eri ketjua käyttämällä.

teksti Lussi Järvinen/Koru- ja kelloalan ammattilehti kesä2019

 

 

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön